Till mamma och pappa

Inte för att dom läser min blogg men jag vill ändå säga dehär till dom, jag har så mycket jag vill prata om och så mycket tankar och känslor, men varje gång jag försöker prata med dom får jag iprincip fram: mamma och pappa jag vill prata, äh det var inget.. så låter våra konversationer lite ungefär.
Så nu ska jag skriva lite vad jag funderat över under natten som jag gärna skulle vilja säga till mamma och pappa men som inte kommer ur min mun lixom, ni behöver inte läsa, för dethär är MINA KÄNSLOR, mina känslor jag så gärna vill att min mamma och pappa ska kunna ta del av.
Okej.
Mamma och pappa, jag har en inneboende i mitt huvud, en som är starkare än den riktiga jag, jag vill vara den riktiga jag, den gamla jag med tråkig humor som skrattade och var glad och käkade ostbågar typ jämt.
Som bara kunde äta och sen äta lite mer, och ändå skratta och vara glad och sova på natten.
Vill så gärna prata med er om vad som pågår innuti mig hela dagarna, varje dag är en kamp att ta sig igenom, helatiden slits jag mellan två sidor, en sida som säger att jag är värdelös, egoistisk(som jag ofta får höra) och fet.
Den andra sidan säger att jag inte alls är nåt av detdär och att jag behöver maten, och att det visst finns mat jag gillar.
Jag har ingen balans alls just nu, jag bara försöker överleva, och det tär som fan på mig, och jag vill egentligen att ni ska veta att de är såhär jag mår, men det känns som att ni tror att jag mår bättre än såhär, för att jag klarar att äta mer nu och så.
Men egentligen är det tvärt om, jag mår sämre, jag vaknar kallsvettig om nätterna, gråter, vill trycka i mig, vill spy, vill ta massa tabletter och bli luddig i huvet, för att slippa.
Det är såhär jag känner, jag kan inte ändra på det.
På semestern, det var de bästa och de jobbigaste på länge, det var så kul att bara kunna umgås med familjen, och att bara vara sandra och syster, och sandra och pappa, och sandra och mamma.
Men tro mig, varenda liten tugga av frukt till och med sved, men jag ville inte vara elak och otacksam och jag ville att ni skulle tro att jag var bra nu, jag är rätt bra på att visa de har jag fått höra.
Men sanningen är den att jag måste kämpa som ett djur för att få i mig ens nåt,
Och nu har jag kommit in på dagvården, men jag känner mig inte alls redo Mamma, men du vill att jag ska gå där och du sätter sån press på mig när du säger så, men jag ska gå där, men de är nog inte för min skull mamma som jag skulle vilja, det är nog mer för min familj.

Jag skäms också, när jag sitter hemma och äter godis men så är jag rädd för en brödbit, vet ni hur det känns att skämmas för sin egen familj?
Det är en av de jobbigaste känslorna, jag äter godis, jag är anorektiker, men ändå äter jag det för att döva, döva ångesten och späda på den, ibland verkar det som att jag vill må dåligt.
Och ibland får jag mina infall och tänker att vafan jag är värd att äta det jag vill! och så skyndar jag mig att äta det, sen kommer ångesten, och jag har ingen att prata med, för jag vill att ni ska tro att jag mår bra nu!
Jag vill må bra! jag vill att alla ska må bra! det är en till sak som är jävla jobbig för mig, jag mår skitdåligt när min familj och vänner mår dåligt, vill att alla runt mig ska må bra, skit i mig ni ska må bra!
Jag har mist mina vänner, jag har inga som vill vara med mig nu längre för att jag bara fokuserar på mat och skit, men säg vad jag ska göra? det är inte så lätt att komma ur, det är inte så lätt som ni verkar tro!
Jag försöker somsagt varje dag, jag kämpar och gråter och river och sliter.
Men jag mår inte bra! det finns så mycket jag vill göra, så mycket jag vill säga och så mycket jag vill äta men jag vågar inte!
Jag vill ha de som när man var liten, åkte iväg med husbilen på camping, åt glass, grillade kött, åt en hel burk med beasås för att de var gott, men nu kan jag inte äta sånt jag gillar längre, jag är inte ens värd det.
Jag kanske blivit normalviktig nu, men normal det är jag inte, dom säger att ångesten och pratet i huvet ska försvinna när jag börjar äta mer, men hur fet ska jag behöva bli? hur mycket ska jag behöva äta egentligen?
Åh mamma och pappa, jag önskar att ni kunde få ta del lite av mina tankar, men jag är för rädd.
Älskar er.
Somsagt. lite ordspya sådär bara.

Kommentarer
Postat av: camilla

Åå gumman jag blev helt rörd när jag läste detta och ledsen. Du är värd så mkt bättre. Du är värd att må precis lika bra som du vill att alla sndra ska må. du är värd allt och jag vill inget hellre än att du ska må bra. Önskar jag kunde vara hos dig nu, får krama om dig på distans istället <3



Jag åt också en massa godis, bara lysmelk:O inte en endaste annan godis var det haha..snacka om att jag är beroende av de där lysmelken :P åå jag älskar vintervit :D fast man kan inte äta vit choklad samtidigt som man äter vanlig för då smakar det konstigt xD häärligt att du åt upp godiset iallafall:D vet du jag är också sugen på godis idag :O trots allt jag åt igår haha..oftast brukar jag må illa dagen efter jag ätit choklad för att jag äter så mkt men inte idag inte :P

Vad ska du göra idag?



Milojenr pussarm tänker på dig <3

2011-01-16 @ 11:51:06
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Elin

Hej där vännen.

Hoppas du inte tog illa vid dig av kommentaren igår (den dolda)

Det blev både bröd, godis och julmust. Iih det låter som om det är megamycket: men som du, jag äter bort det, eller tränar bort det. men vi ska klara det. åt du tillräckligt vid middagen igår? Fick du i dig brödet?

Dagvården kanske kan hjälpa dig mer än du tror. Och funkar det inte är det upp till dg att säga ifrån. Det är din äs, dina tankar, du vet bäst vad som är bäst för dig.

vad händer idag?

och jst det, brevet till din mamma och pappa, skicka det. mejla det bara, en dag när du inte är hemma så dom får läsa det ifred och får tänka innan du kommer hem. så det landat lite hos dom. en dag du är hos alex? Men det var i alla fall ett bra brev, du får med det viktiga.

kramar

2011-01-16 @ 12:38:59
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: h2o

sv: men tänk såhär också, det var första gången på otroligt länge som du tillät dig att äta godis, klart man vill ha allt då. och anledningen till att du blev otroligt mätt är för att din magsäck är liten. hade du ätit ordentligt innan? för äter man på tom mage är det också klart att man mår illa. men det är enda vägen att bli frisk, att äta och LÅTA sig själv göra det, det är då saker börjar ändras i hjärnan.



och du, jag tror att dina föräldrar skulle vilja läsa det här. för att kunna förstå dig bättre, kunna läsa igenom igen varje gång de inte fattar och hitta nya lösningar.



och det här med dagvården, du är ju redo, du VILL ju bli frisk. det här är ett sätt att få hjälp på. det kan kännas läskigt och jobbigt, men du vet att det är bäst fö dig. därför kommer du klara det också. <3

2011-01-16 @ 12:50:32
URL: http://vatten.webblogg.se/
Postat av: Anji

Känner igen mig i allt det du skriver. Ibland fungerar det bättre att skriva brev till sina föräldrar för känns som att det fastnar mer än riktiga ord.

Jag hejjar på dig Sandra.

Kramar

2011-01-16 @ 13:03:50
URL: http://isallaboutcontrol.blogspot.com
Postat av: emma

Usch jag känner igen det där. Man känner sig så sliten på något sätt, man vill men man kan liksom inte fullt ut. Men jag tror (och hoppas) att det kommer bli bättre snart. Håller med andra som har kommenterat om att du förtjänar att må minst lika bra som alla kring dig :)

Du är väldigt duktig som äter godis, det borde du vara stolt över. riktigt bra gjort tycker jag!

Kram

2011-01-16 @ 13:09:36
URL: http://toutlemonde.devote.se
Postat av: Michelle

Började nästan grina när jag läste det här för jag har vart där. Det var en sådan underbar känsla att få ur sig det till min mamma. Kommer ihåg hur många ggr jag försökte, precis som du att berätta men det gick verkligen inte men sedan sa jag till mig själv att ända sättet att bli frisk är med hjälp från henne och då måste hon veta hur jag känner mig. men som sagt jättesvårt men du kan klara det gumman <3

sv:Vad hände sen då? :(Precis man vill ha smaken en stund sen vill man ha en ny godis xD

Äs är en för jävla typ :o Hon bara förstör våra liv , inte okej! Nu slaktar vi henne :D

Pussar<3

2011-01-16 @ 13:41:07
URL: http://weightfull.blogg.se/
Postat av: Tove

sv; åh va synd, du kommer gå veckan efter mig, i en annan grupp! men du, va INTE nervös.. du kommer få det för jävla najs, äta, få världens bästa peppning, varva ner, ha noll press (förutom att äta så mycket du känner att DU klarar av).. jag menar, de kommer individualisera det mesta efter dig, va inte orolig för att bli tvingad eller något, ge gärnet för att DU vill må bättre, då kommer du stormtrivas, och förhoppningsvis vara trött på upplägget efter dina veckor, för att du är för frisk, och mår alldeles för bra för det!



KRAM

2011-01-16 @ 19:27:30
URL: http://flavigry.blogg.se/
Postat av: Lena

Jag tycker absolut att du skall ge det du skrivit till dina föräldrar. Om de inte har förstått hur du mår är det bra om de får veta. Då kan de lättare vara ett stöd för dig.

Skulle tro att det är vanligt att man inte känner sig "redo" för en behandling. Det ligger i sjukdomen att både vilja och inte vilja.

Relationen till dina vänner får du bygga upp igen när du känner dig starkare. Lägg i stället all din kraft och ork på att bli frisk. Ta hand om dig själv, det är det viktigaste! /kram

2011-01-16 @ 20:48:25
URL: http://lenasbloggsvar.blogg.se/
Postat av: h2o

sv: men klart du mår dåligt då! jag tycker ändå inte att det räknas som hets eftersom att du äter för att det är gott och är sugen, även om du är mätt.

ja gör det, de kanske förstår bättre då, och det är bäst att vara ärlig :) <33

2011-01-17 @ 14:19:01
URL: http://vatten.webblogg.se/
Postat av: camilla

Haha Tack :D fast jag tycker de går alldeles lagom fort xD när ska du tillbaka o väga dig? :D

ÅÅ tack det värmer så mkt och jag är så glad att jag har dig. Du är underbar <3

Hoppas du har en bra dag idag?? Puss finis

2011-01-17 @ 14:34:50
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: h2o

sv: men det är okej, det försvinner ju mer du låter dig äta sånt regelbundet.

jag har tentavecka så jag sliter, börjar bli lite småsjuk också. uscha.

puss<3

2011-01-17 @ 14:59:31
URL: http://vatten.webblogg.se/
Postat av: Twiggy

Har de läst det du skrivit till dem?<3

2011-01-19 @ 13:56:44
URL: http://www.metrobloggen.se/minimy

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback