Ja ni..

Det är inte lätt när det är svårt.

HUSMANSKOST FTW!

Asså jag har alltid tyckt att husmanskost lixom?
Det låter så "Gubbigt" nää men lixom det låter som något mormor och morfar äter på Torsdagkvällen, inte nåt som jag skulle äta, men husmanskost hur jävla gott är det inte egentligen?:O
Idag kände jag för att laga maten igen hihi!
Jag ville överraska far min, och jag lagade pannbiffar med potatisklyftor och löksås :D med Gelé såklart! Har fastnat lite i Gelé (A) det är ju så kletigt lixom hihih nu va jag fyndig ;D

Nää men här har ni den superdupergoda maten!


Okej den kanske inte ser så god ut för ögat, men munnen och magen gillade den skarpt! Hihi!

Nu är jag mätt som fan, asså jag menar verkligen det, maten står ända upp i halsen, ändå är jag jävla godissugen, aaagh nu blir jag arg! dumma godissug! what to do?:O!
Puss!

38 minuter med svett!

Nu har jag och mamma varit ute i skidspåret, och fan va najs det var! Jag skidade på rätt fort idag och blev rätt jefla svettig, mycket vacker var jag efter:



Nyss kände jag mig ganska nöjd, nöjd över min kropp, lite vältränad och helt okej, inte smal, inte fet, kanske inte lagom men lite mullig men ändå okej.
Nu känner jag mig fetast i världen igen, hur kan allt ändras på en liten millisekund?!

Ush, och så är de lunch nu med.
Skjutmigihuvettack.se


Recept på gårdagens middag också frulle

Godmorgon snyggosar!<3
Hur mår ni idag? Jag mår nog faktiskt fortfarande bra.
Har precis druckit upp mitt kaffe och ätit upp min gröt och mina knäckemackor, gött!
Idag ska jag träna, vet inte hur var och när ännu, brukar ju boxas på Torsdagar men vet inte om Jen kommer att kunna idag, hon har massa träningsvärk nämligen XD oooups!
Annars blir de nog till att skida eller att åka med mor min och syster min till gymmet, sen vet jag inte mycket mer vad som händer och fötter idag.
Vad ska ni göra?:)

Det var en som ville ha receptet på min pastasallad igår, hiih ska försöka komma ihåg hur jag gjorde, jag brukar ju bara improvisera XD

Okej men pastan jag använder är iaf

Den är min favvo! passade asbra i pastasalladen också:)
Sen tog jag bara gul paprika och gurka, blandade det med pastan, kallt då.

Sen så gjorde jag pesto, med 1 kruka färsk basilika, och 50 g rostade pinjenötter, rostade i stekpanna då.
Dessa två stöter jag i mortel och tillsätter sedan 1 dl olivolja och en vitlöksklyfta, sen tillsätter jag 100 gram parmesanost och sen 1 dl olivolja till och mixar och så lite delikatess salt med smak av chili.
Och där va peston klar!
Och då kletar jag ner den tillsammans med pastan och salladen.
Sen steker jag kyckling i småbitar med salt, peppar och grillkrydda på.
Lägg ner kycklingen i den kalla pastan, så blir hela rätten lixom ljummen, supergott och löjligt enkelt :)

Hmm, undra sa flundra vad the masterchef aka Sandra ska laga ihop för kukkelimuck idag? kanske ska ta en paus ifrån lagandet? nää de är ju så kul. Kanske kommer på nåt gottis till lunch sen senare. hihi.

Förresten, måste fan undra, är de ingen mer än jag som typ HATAR denhär reklamen, "nu är de Fredagsmyyys om det så är de sista jag gör, nu är de Fredagsmyys hoppas inte föräldrarna stör" asså, usch vad jag är less på den reklamen. Den börjar ju gå redan på Söndagen, och va? då är de ju aslångt till Fredag? är dom pantade eller?
Och jag som jobbat på både posten och i kök där radion jämt är på, jaa jag har väll hört den tvåhundrasjuttioelvatusenmiljarder gånger, nää blää ta bort den.

Inte för att jag inte gillar Fredagsmys då men jaa äh nu babblar jag bara.
Puss och kram!


Idag är det jag som lagar mat :)

Japp, idag var de jag som lagade mat hemma, jag gillar att laga mat och att baka och fixa och trixa, men inte så kul när man har så mycket man vill testa att laga men inte vågar smaka.
Idag ville jag verkligen ta tjuren vid hornen! detta har jag varit sugen på i över ett halvår nu.
Så jag har nyss ätit PAMPAMPAM!
Kycklingpastasallad med hemmalagad pesto!

Och tamefan nu måste man skryta lite, har man nånsin ätit godare pastasallad och godare pesto framförallt, asså orgasm i munnen så gott var det!
Mamma tyckte tillochmed att den var godare än vad man får på restaurang, så japp 6 av 5 toasters får denna goda skapelse.

Kanske ska bli kock ?;D
Höhöhöh, nu är jag mätt, ska läsa lite bloggar, ta ett glas pepsimax och bänka mig för halv 8 hos mig, sen äre mästerkockarna och så Bigbrother:D

Puss!

Min favvolunch

Har alltid varit nudlar eller jaa nudelsoppa, alltid sen jag var pytteliten, kunde förut äta de flera gånger om dagen till och med, men sen blev nudlar läskigt, äsmonstret tog då ifrån mig mina älskade snabbnudlar.
Idag fick jag tillbaka dem, och han slängde på två mackor på köpet ;D


Mätt chey vare här!

Blod svett och tårar

YÄÄÄÄH! Nu jeflar, nu har jag fångat skurkarna! mohahaha! jag önskar att de vore skurkarna i mitt huve jag pratar om, men så är tyvärr ikke fallet :(
Näää, jag pratar om fartdårarna i Need for speed, dom kör alldeles för busigt fort och det är mitt jobb som potatisgris att stoppa dem, eller jaa döda dem brutalt nog höhö!
Nää men de är jävla kul dehär spelet, man fastnar lätt! och nu är kontrollen helt full med handsvett, mys :D

Alex har precis kommit upp ur sängen den jäveln, kommer han laga nån jävla lunch nu ellllllllleee???!!!?
Annars får man väll ta saken i egna händer, ett salladsblad kanske?
NEEJ, slut med sånt, riktigt krubb hitåt tack!!!

Flummlisa här, checking oooout nooow!
Loooove you guys.

En dagvårdsdag!

Twiggy sötnos undrade om jag kunde berätta hur en dagvårdsdag ser ut, och visst skulle jag kunna det :)

Först så äter man frukost innan man åker dit, riktig frukost enligt matshemat, jag kör på yoghurt med musli och knäckemackor med sylt och ost :D
Sen åker jag den lååånga vägen till SCÄ.

Och på Måndagar tex. då börjar vi morgonen med ett möte med alla behandlare och hela gruppen med tjejer, pratar om veckan som kommer, och får lite uppgifter typ som man ska tänka lite på.
Får ett tema för veckan också, förra veckan var temat ledsenhet och sorg. Och då skulle vi ex. tänka på saker som gjort oss ledsna nyligen och lite så, och så på bilden på Torsdagar skulle vi måla hur vi mådde typ med hjälp av något väder, jag målade en tornado.

Dagvården börjar kl. 9 iaf, och det är på Måndagar vi har detdär mötet, sen har man möte med sin behandlare, man kan ha de antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen, på Måndagar har jag på förmiddagen tror jag, det tar typ 1 timma, och man går igenom matdagboken och allt man har på hjärtat typ, det är ASSKÖNT att få prata med sin behandlare varje dag, speciellt nu i början, jag har så mycket att babbla om XD
Efter att man pratat med sin behandlare brukar jag typ gå tillbaka till grupprummet där de finns massa soffor och filtar, där sitter man och pratar med de andra tjejerna och typ tar de lugnt bara :)

Sen klockan runt halv elva brukar jag ta mellis, det finns inga speciella tider då man "måste ta" mellis, man tar lixom när man känner för det, alla äter lixom inte samtidigt men ibland känns de mycket bättre om man går och gör ordning tillsammans med nån av de andra tjejerna :) jag brukar iaf ta som förmiddagsmellis vaniljyoghurt med allbran och banan.

Sen sitter vi typ i grupprummet igen och snackar/vilar/läser/sover eller så typ fram till lunch.
Då brukar vi alla gå tillsammans, man får dela upp sig också men vi brukar för de mesta välja ett ställe tillsammans att gå till, dom har typ 5 restauranger att välja på tror jag.
Och på restaurangerna har dom typ "dagens lunch" som vi får välja på, det brukar vara typ 4a rätter, och det är mest husmanskost.
Tex. skomakarlåda, kyckling och kantarellsås med potatis, fisk osv.
När vi ätit klart går vi tillbaka till dagvården igen, och är i grupprummet:P

Och sen har man varje dag nån typ av aktivitet, antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, på Måndagar ska de vara kroppskännedom, men hon som hade det förra veckan var sjuk så jag har inte testat det än, men på Fredagar iaf så har vi Yoga och det var superskönt!

Klockan halv 3 typ är det mellis igen, brukar ta typ yoghurt igen med allbran.

Sen går man hem, och då äter man ordentlig middag sen, som jag brukar vara superbra på (A) haha njaa, men jag SKA BLI DE! Sen äter man även kvällis sen då, brukar bli yoghurt även där XD
Ååååh vad jag varierar mig ellerhur?:D

Hoppas det var läsbart XD

Nu ska jag gå och hoppa på Alex som inte gått upp än!! hur faaan ska han komma ikapp mig med all mat jag redan ätit?:O:O:O

PUSSSSSS!


Brukar ni önska nåt när klockan är 11.11?

Det brukar jag, jag pickar på skärmen tre gånger och önskar nåt, de senaste månaderna har de varit samma önskning varje dag, Att jag ska sköta mig och vara bra med maten.
Nyss önskade jag samma, jag vill bara kunna äta enligt de jävla schemat, sluta fuska och bara vara stolt över hur himla bra jag är!

Imorse klev jag upp klockan halv tio som jag lovat, åt gröt och två knäcke med ost och sylt.
So far so good. haha nu gäller de bara att klara resten av de fem målen.
Igår gick bra iaf, jag åt både pasta och potatis på samma dag, det var bra.
Träningen var underbar, asså fan vad jag älskar att träna, speciellt när man får sällskap, så himla underbart!
Idag är kroppen rätt mör dock, haha men det är tur att jag bara tänker ligga här på soffan och käka och spela ps3 idag då :D
Haha, berättade jag det, att i Lördags fick jag typ värsta dippen, efter att jag var klar med den ville jag tröstshoppa, så jag köpte ett ps3, haha billigt och bra (A)

Men kul är det! Need for speed, håller på att pressa nu så att jag ska bli grym! haha, men faktiskt. det är så himla ångestlindrande, och funkar även om man är hetssugen, för inte kan man ju sitta och äta och spela och koncentrera sig samtidigt?:O

Nu börjar det närma sig med Idun igen, fan va skönt måste jag bara säga, asså gud som jag längtar!

Hmmm, vad tråkig jag blitt på senaste tiden känner jag, kanske inte borde ha kvar bloggen?
Men grejen är den att jag pallar lixom inte skriva när jag är deppig, vill inte skriva alla dumma tankar, dom ska inte få nån plats ju!
Så därför håller jag mest käften när jag är deppig, och deppig de har jag varit på sista tiden.

Men idag då är jag glad! glad och pepp! trots ont i magen och ont i kroppen så är jag glad och lixom taggad, så idag känns som en helt bra dag heltenkelt.
Det enda dumma hitills är att Ebba inte svarar på msn :'( BAAJSEBBA<3


Jag vill ju bara vara fri

Och smal, men jag kan inte få båda.
Jag kan inte få vara ifred från mina hjärnspöken, och mina hetsätningar och mina svimmningar, och mina ångestattacker om jag samtidigt ska ha ett BMI på undervikt, det går inte det vet jag.
Ändå är det vad jag vill.
När jag började på SCÄ sade jag att aldrig att jag tänker väga mer än 48, det gör jag nu. och jag mår ganska dåligt faktiskt, inte bra som dom sade att man skulle få göra när man började äta.

Jag ringde min behandlare i helgen och idag var jag där, han var inte så glad på mig, det var inte mycket som var bra på matschemat.
Dumma mig, att jag inte kan bara göra lixom? jag vill ju bli frisk och fri?
Så nu känns de nästan som att jag fått ett ultimatum, antingen så äter jag, och LAGAD mat både lunch och middag, eller så behöver jag inte gå tillbaka till Idun, njää men typ så känner jag.
Jag måste skärpa mig nu förfan!
Och direkt när jag kom därifrån åt jag pasta och köttbullar, i rätt mängd enligt schemat! och ikväll blir de kyckling och stekt potatis. Gött.

Nu en lite possitivare sak, har fått mail om jobbet som gyminstruktör, gick vidare till steg två i bedömningen, fan va kul:D

Det är på Söndag, pirrigt värre!

Nu ska jag baka bröd, och ikväll är det station med Jen:D Och sen hem och äta och se Big Brother. haha jag tycker de är lite kul, nån annan som ser de?:)

Puss!

Lööööördag!

Hej och glad helg! haha för de är väll en glad helg eller?
Idag är jag helt tom i huvet, känner ingenting typ, inte ångest, inte ledsen, inte glad, inte trött, inte pigg osv. så jaa det är väll ändå tumme upp på de!

Igår var jag med pappa på jobbet, jag åt två stora frallor till frukost, det följde med mig i huvet precis hela dagen, FAN vilken ångest asså. sen åt jag stekt potatis och kött och gelé till lunchen.
Middagen blev myycket sämre så den tar vi ikke upp!

Idag är det Lördag, idag ska jag fan klara maten! jag ska! jag har haft skitsvårt med maten på sista tiden, har blivit asrädd för att äta på sista tiden, för jag hetsar ju helatiden och är så trött på de :(
Vill inte hetsa mer!
Ikväll ska jag till Mia och äta musslor! gottis! vi ska koka dom i vin typ, aldrig gjort själv så spännande ska de bli:)

Hade tänkt dra ut och springa lite men det är så jefla kallt! jag som köpt massa nya löpargrejer jag ville testa :(


Utmaning

Utmaning

4 TV-program jag ser:
Masterchef från alla länder, bäst är Australien
Biggest loser
Halv 8 hos mig
Solsidan

4 saker jag gjort idag:

Pratat i över en timma med världens bästa tjej!
Suttit och suktat över mina två B&J's burkar i frysen som jag INTE ska ta.
Längtat till Boxen ikväll.
Fått ett fint namnsdagskort på posten:)
4 saker som jag längtar efter:
Tills jag ska åka till Ebbis!<3
Boxen ikväll!
Idun.
Att få hjälp att sluta hetsa
4 saker på önskelistan:
Magrutor
Mp3 spelare med bra musik att springa till.
Vägar utan snö på så att jag kan börja löpträna.
En hundvalp att krama på när det blir jobbigt.
4 saker jag avskyr:
Hets
Spya
Ångest
Sträckningar i benen
4 personer jag utmanar:
Camilla
Elin

Frida
Michelle

Borta.

Hej hopp!
Jag har varit borta litegrann nu ett tag, eller jaa jag är väll fortfarande borta, jag är verkligen det.
Allt är skit nu, jag mår inte alls bra, det är så jobbigt med allt nu.
Jag äter, får ångest, vill spy, vill överträna, hetsäter, har hetssug HELATIDEN. Klämmer på fettet som bara väller över.
Äter fler tabletter än jag ska, byter ut middag mot en burk B&J?!!
Asså, fan det är riktigt jobbigt dehär, varför vill jag bara tjocka i mig helatiden? varför är de så svårt med en liten macka medans jag kan klämma i mig naturgodis som aldrig förr?
Åh vill bara slippa.
Kämpar iaf på, vill våga ringa min behandlare men jag skäms.
Jag är fet.

Idag ska jag iaf på box, det blir underbart, vill ut och springa också, men de borde jag inte.
Men jag som köpt ett vattenbälte och en ny fleace, och ett par dubbar så att man inte halkar, men somsagt, borde inte.
Men jag kanske ska?
Äh nu ska jag sluta tjata här.

Det var någon som undrade vad för musli jag äter, jag äter Axa multicrusch med äpple och mandel :)
Men nu har jag även börjat äta Icas crunchy med yoghurtflakes:P

Puss och kram!

Idag är det alla hjärtans dag.

Och jag mår inte alls bra idag, jag mår jättedåligt. Jag vill inte just nu.
Jag orkar inte kämpa just nu. Orkade inte äta frukost imorse, ville inte men jag gjorde det.
Det spelar ingen roll hur jag känner och vad jag vill, för jag tänker ändå äta, tänker inte lägga ner mer av mitt liv på att inte äta.
Så jag har ätit frukost, och jag tänker äta rätt mycket mer idag med, även fast att jag småhetsade igår :/
Åh jag som hade klarat mig från det en vecka :(
Och idag är det alla hjärtans dag, får man godis då? som jag kommer trycka i mig?:(

Nej nu ska jag fan måla istället för att deppa. Måla det är skönt när man har ångest, bara kladda lite lixom.
Puss.!

!



ÅÅÅHNGHEST!

Och vad sägs som att späda på den med typ MASSA KOLHYDRATER I CHOKLADFORM? :O

:/

försök akta dig från kolhydrater om du vill banta:)


Öh, kul kommentar? jag har precis börjat få in kolhydrater i min kost igen, och det är superjobbigt att behöva äta såhär mycket, det var superjobbigt redan innan denna kommentar, nu vill jag ju typ bara dö.
Fet tjej här.

Frullirullirull!

Godmorgon mina små bäbisar! hihih japp bäbisar det är vi allihopa:)
Tänk lixom, jag går i "skola" för att lära mig nåt så grundläggande som att äta haha hör ni hur roligt det låter egentligen?XD

Men iaf, jag har nyss ätit lite frulle sådär najs lixom, idag blidde det dessa goda skapelser:


Gött najs, JAPP! Gröt med honung, torkad frukt och hasselnötter veeeeeeeeeeeeet ni huuuur najs??!!? :)

Jag satt och pratade med massa finisar igår på msn och gud så fina vissa människor kan vara!
Så blev det lite jobbigt med kvälliset, men jag tog tillslut yoghurt med musli.

Nu ska jag frosta av frys med mor min, haha roligare kan man ju ha XD
Puss!

Upp och ner, ner och upp

Grisen gal i granens topp....

Jag mår ena sekunden super och är typ helt normal eller aah känner mig helt normal och glad och så andra sekunden är jag så himla rädd, och ledsen och deppig.
Just nu, då är jag deppig.
Nyss var jag glad.
Innan var jag rädd, rädd för maten ikväll, rädd för att hetsa ikväll.
Jag gjorde nyss en grej som jag velat göra länge som jag inte kunnat, jag gav bort allt mitt godis! allt vanligt godis alltså plus lite choklad!
Jag sparade lite choklad, mest mörk choklad och så naturgodiset.
Jag vill inte ha det vanliga godiset, för jag vet att innerst inne äter jag det bara för att må dåligt, eller aah för att äta bara och för att spy, jag vill inte hetsa mer! så nu är det borta! och alla chips med!
Känns bra, men fortfarande läskigt lixom, vad händer nu om jag får värsta hetssuget? när jag känner att jag bara måste trycka i mig tills jag svimmar typ? jaa så känns det ibland. Men inte idag.
Tur.
Jag tänkte unna mig lite glass till kvällen, men jag vågade inte köpa en burk B&J's för då skulle jag äta hela och få ont i magen, så jag köpte lite naturgodis istället.
Det tycker jag att jag borde vara värd? och nu har jag ju heller inget godis att trycka i mig sen.
Köpte även Anton Berg seasalt, hört att den ska vara god, undra sa flundra. kanske ska man testa lite ikväll, och så köpte jag en annan ny, Chili och Honung. verkar god.

Haha nu tänker ni att jag är knäpp, jag slänger och ger bort godis och så köper jag nytt, men det är annorlunda med lyxig choklad, känns så lyx med mörk choklad och lyx det hetsar man inte! haha skämt å sido, nää jag tyckte väll jag var lite värd de eller nåt :P

Åh de andra tränar här hemma, med mina maskiner, och jag får inte.. Det har jag lovat min behandlare och det ska jag hålla fast vid! även om det gör ont i mig nu, ångesten river i mig, och allt fett vill bara breda ut sig.
Men om en kvart kanske det är bra, jag hoppas på en kvart för jag tänker ändå inte ge efter för ångesten denna gången! jag äter bort den! med naturgodis och lyxchoklad, HAH VA SÄGER DU NU DÅ MR ÅGREN?!

Idag har jag och mammsi varit i affären och handlat också, jag köpte ny musli hihi och så köpte jag honung att testa ha på gröten, har hört att de ska vara gott så nu ska jag testa!
Köpte också ingridienser så att jag kan göra egen pesto hihi de har jag också alltid velat laga men aldrig tagit mig för:P
Vi var i affären vid mellistid, åh vad lätt jag kunde ha sluppit, hade det varit för en vecka sen skulle jag skippat det, men nu sade jag till mamma att jag faktiskt skulle ha mellis, och jag köpte en ny spännande grej:

Melliskeso!, det är keso, naturell men 5 %! det var superläskigt bara det! sen ligger det i locket en sked och en blandning av cashewnötter, Ananas, Papaya och apelsin. Den var faktiskt god! fyra av fem toasters! hihi.

Har även handlat all mat för veckan nu som kommer, hihi har skrivit matplanering för hela veckan så att jag ska veta vad jag ska äta till lunch och så, det kändes bäst lixom:P
Nä nu ska jag laga middag!
Puss och kram

Svar på anonym fråga :)

Har fått lite små frågor som jag tänkte svara på, kul med frågor tycker jag! fråga på ni om ni undrar nåt så svarar jag typ på allt :)

Tänkte höra hur en matdag ser ut för dig? Vad äter du och i vilka mängder? Äter alla på din behandling samma sak, alltså samma frukost och mellanmål? Vem bestämmer vad du ska äta?
Mäter du upp maten eller häller du bara upp på måfå, tex yoghurt, pasta etc?

Okej, en matdag för mig då, jag kan berätta om hur min dag i matväg såg ut igår då, fast den var lite speciellare eftersom att de var Fredag XD men kan skriva lite olika.
Okej, Frukost klockan mellan 7-9, (9 på helger och vardagar när jag inte är i dagvård, och 7 under dagvårdsvecka)
Frukosten är nästan samma varje dag, en skål yoghurt med musli, jag mäter inte exakt upp yoghurten men jag kanske tar 1 dl, men muslin mäter jag och det är en dl, till det tar jag en mjuk macka, igår var de lingongrova med bregott, hushållsost och så hallonsylt, samt en knäckemacka med samma på.
Men imorse tog jag gröt med sylt ist för yoghurt med musli så de ser lite olika ut.

Sen är de Mellis kl. 10.30 på dagvården, då blir det oftast en skivad banan med vaniljyoghurt och 1 dl allbran, jag mäter inte upp yoghurten här heller. Hemma är det inte alltid man hinner med Fm. mellis för att man inte är uppe lika tidigt, men då tar jag mer till frukost eller lunch.

Kl. 12 är det lunch, som vi går ut och äter tillsammans på dagvården, igår åt jag wallenbergare med potatismos och lingonsylt, vi har ett par restauranger att välja på och typ 4a rätter på varje och olika varje dag. Men lunchen är iprincip enligt tallriksmodellen, dom har sallad man får ta vid sidan om. Hemma äter jag lunch typ vid 13, idag åt jag äppelcrepes med yoghurtglass, gott!

Sen är det mellis innan man går hem kl. 14.30 då brukar jag ta samma som på förmiddagen XD men igår då gick jag och mötte upp pappa och tog en magnumglass faktiskt :) Hemma blir väll melliset kring 15.

Middag äter jag kring 19, också enligt tallriksmodellen, igår åt jag kalvfilé med ugnsstekta morötter, sparris och potatis och så tzatsiki och lite beasås.

Sen kring 22 är det kvällis, oftast äter jag yoghurt med musli även då för att jag är rädd att äta typ nötter eller så eftersom att jag har problem med hetsätning just nu, men igår kände jag mig jävla bra så jag tog lite naturgodis kanske 200 gram.

Så så ser en dag ut för mig typ :)

Så man går alltså i dagvården mellan 9-15 så man äter tre mål där och frukost och middag och kvällis hemma :)
Alla på dagvården äter inte samma, jag vet inte vad de äter för frukost och så, men till lunch äter vi ju samma mängd iaf men man får ju välja själv vad för mat man tar, och till mellisar, dom som gått i dagvård lite längre kanske bara tar en frukt nån dag medans jag måste äta lite mer för att komma in i det hela just nu.
Jag har ju en lista att gå efter hur jag ska äta och när, äter rätt mycket på klockan just nu eftersom att det är svårt att veta när man är hungrig ibland, men det är inte nån som bestämmer vad jag ska äta, mängder och så är bestämt men inte vad, och på dagvården är det ingen som vaktar att man äter, det är eget ansvar och vi äter inte med behandlarna.

Hoppas du fick svar på dina frågor :) och om ni undrar mer är det bara att fråga :)
Puss!

Vecka 1 är avklarad! :)

Asså i Torsdags, jag mådde så DÅLIGT, fan jag hade dödsångest från att jag vaknade till nångång på kvällen, hade sån ångest att jag mådde illa och lixom skakade i hela kroppen, det var inte kul alls.
Tänkte att Åh så skönt att man får komma och prata nu då, men då var han sjuk min behandlare så jag fick inget prat, det var RIKTIGT jobbigt igår med alla mål, när jag stod i köket på Idun för första melliset var jag nära att bryta ihop, jag kände verkligen att all styrka dragits ur mig, att jag lixom blivit urvriden som en blöt trasa.
Men jag åt alla mål igår, jag åt till och med upp allt på lunchen trots att det var andra som inte gjorde det.
Och tjejerna där, fan va underbara dom är! man verkligen känner sig aspeppad av dem och känner verkligen hur lika man är!
Fredagen gick bättre, jag mådde typ asbra! asså efter regn kommer solsken säger man ju? haha jaa de var verkligen så, jag skrattade och var glad, kunde inte säga till Min psykolog vad jag mått så dåligt över dagen innan, för igår då var jag bara så glad, vet inte varför!
Det tråkiga är bara att jag redan saknar tjejerna, jag saknar dom somfan redan haha och det är många dagar tills jag ska dit igen.
Det kommer bli jobbigt och läskigt nu att vara hemma och pröva sina nya kunskaper, men jag har lärt mig så himla mycket! asså majgad, jag trodde inte man kunde göra såhär många förändringar på en liten vecka, men joo tydligen.
Sen vet jag ju att det kommer komma dippar, men just nu orkar jag inte bry mig om det, det får komma när det kommer lixom, för idag, då tänker jag visa stolt för mina föräldrar hur mycket jag lärt mig!
Haha dom blev asförvånade igår när jag inte ens ville steka mitt kött själv, jag blev rätt glad :P

Och igårkväll tänkte jag ta typ yoghurt med musli somvanligt som kvällis eftersom att jag inte vågar mig på sånt som jag kan hetsa av, men sen blev jag ändå sugen på naturgodis.
Och jag tog det! jag klarade av att äta bara en skål och inget hets! jag blev himla glad faktiskt :)

Jusste, jag har fått en ny diagnos nu, inte så kul diagnos men :/ orkar inte gå in på detaljer om det för nu vill jag ju vara glad!

Okej veckans braiga då och allt jag lärt mig:

Ätit både lagad lunch och lagad middag alla dagar! (detta har inte hänt på år)
Ätit mycket kolhydrater, Potatis varje lunch :O jag som inte ens gillar potatis lixom. Jag kommer bli en potatis! En soffpotatis kanske? hihi
Jag har ätit typ 20 skålar yoghurt med musli, nivet 4 gånger om dagen haha ^^
Jag har kunnat prata med min behandlare och vi har kommit fram till lite olika mål.
Jag har inte träningsförbud längre, jag får träna Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag, för att det är med min vän och med min mamma så då kommer jag tillbaka till det sociala också! fan vad vi disskuterade om detta, han tyckte inte fyra gånger i veckan och jag ska försöka dra ner men han förstod hur viktigt det är för mig så det är bra.
Jag har fått högre puls :) 52!
En dag när jag lagade mat kom jag på mig själv att jag vågade ha smör att steka i istället för olivolja:)
Jag skulle handla musli, så fanns inte min, då tog jag en annan jag velat testa lääänge, fast jag har vetat att den innehåller mer men oj vad god den var!

Jaa det är mycket som har varit bra som ni ser hihi! Nu ska jag gå och laga frukost till mamma, hon ska få samma som jag fick imorse:P sen blir det att skriva matschema för veckan, så jag vet vad jag kan laga till lunch och middag :)
Sen ska vi nog handla, hihihi hoppas!

Och så ska jag skriva ett mail, till en tjej, som är bekant till mina föräldrar, eller mamma och pappa känner hennes mamma och pappa, och vi mötte dem på scä's föreläsning, och nu har hon lagt till mig som vän på facebook, så jag tänkte om jag skulle skriva ett mail och visa lite stöd, läskigt men hoppas hon inte tar det fel!

PS. jag skulle lägga in bild på min fina middag igår, men nu går inte de för jag har inte min sladd hemma til mobilen, bajs på det, jag som har gjort feta uppgraderingen haha, DS.

Puss och kram finaste vänner!

Dag tre är de den jobbigaste eller?!

Det säger dom iaf när man slutar röka? haha men jag är rätt stolt över idag, jag kunde inte sluta le faktiskt efter lunchen.
För dels så pratade jag med min behandlare innan lunch om hur jobbigt jag tyckte de var när folk inte åt upp, och det var några andra tjejer som också hade tagit upp det med sina behandlare och dom hade bestämt att gå iväg och äta tillsammans och så sade dom att dom som vill äta upp får jättegärna hänga med för vi tycker att det är jobbigt när folk lämnar, JAG HÄNGER PÅ!
Så de gjorde jag, idag gick vi till ännu ett nytt ställe, vi var fyra st som gick tillsammans, hade apasvårt att välja mat men tillslut blev det typ samma som igår fast annat kött och lite annorlunda mos och så mosade man i massa majs också (A) och jag åt upp allt idag! det gjorde de andra tjejerna med :) och vilket stöd man fick! det kändes så bra!

Efter lunch pratade vi om ledsenhet och sorg, det var lite jobbigt men ändå skönt att bara sitta ner och prata lixom, sen valde de flesta att gå ut och fika som mellis, men jag kände mig inte riktigt så modig så jag åt en apelsin och yoghurt med allbran, bra bra.
Sen for jag hem till Alex, skrev lista av saker som behövdes inhandlas och så for vi vidare till affären,
ohohoh jag fick äntligen min efterlängtade:
Gud vilken abstinens jag hade på Pepsimax igårkväll :(

Och så lagade vi mat!
Det blev massa gott faktiskt :P

Nu är jag trött som tusan, ska vila lite och se på tv och lite så.
Puss snyggosar!

Hallå där ute:)!

Nu har jag kommit hem från min andra dag på Idun! idag hade vi en avslappningsövning, jag somnade haha, sen pratade vi lite om hur kommentarer genom åren har påverkat en, det blev lite läskigt faktiskt där ett tag.
Sen har jag haft möte med min behandlare idag med, han tyckte att jag hade gjort bra ifrån mig hittills men att det hade blivit lite för lite med middagen igår samt att jag lämnade lite på lunchen ute igår och idag :/
Men jag tittade nog lite för mycket på hur alla andra gjorde :/ och de lämnade ju! så jag vågade väll inte äta upp :/
Men imorgon är det fan jag som äter upp! sådeså!
Idag åt jag förresten skomakarlåda, det var rätt gott, första gången jag äter de faktiskt..
Frågade också dedär om mellisarna, hur jag skulle göra och så, vi kom fram till att jag kan köra med samma mellis ett tag tills jag vågar mig på annat, för jag berättade ju att jag tyckte de var jobbigt att ta typ glass eller nötter på kvällen för att jag är så himla rädd att hetsa.
Men yoghurt med musli eller flingor och en frukt, det är ett bra mellis!
Imorse till första melliset tog jag en skivad banan med vaniljyoghurt och kellogs allbran, fan dom var goda ju:P

Har fått lite frågor också som jag tänkte svara på här eftersom att personen inte lämnade någon blogg:P

Är det alla olika äs blandat? vad har dom flesta som går där? är det många som är jätte underviktiga och så? jag tänkte om man kan ha ett rätt lågt bmi och ändå få gå där?
väldigt glad för din skull att du fått den här chansen!
Jaa vad jag förstått så är det inte bara anorexia där, det finns tjejer med andra diagnoser, vi är inte så många tjejer där, 8 st är vi, men två är sjuka just nu så dom har jag inte träffat än, men de är mycket varierat, man är ju där för att lixom få sista puschen:P
Jag vet inte om man kan ha rätt lågt BMI, jag tror mer dom kollar på motivationen än BMI, för i början när jag började hos SCÄ var det inte på frågan om dagvård, jag var inte motiverad heltenkelt.
Men nu, nu jävlar vad jag är motiverad! och vilket härligt gäng tjejer :)

Dock är de inte så lätt i huvet, fick alldeles nyss en liten attack och jag gillar det inte, men det är bara att bita ihop och veta att om ett halvår, då tänker jag vara frisk och fri!

Nu ska jag försöka svara på era kommentarer igen, det verkar inte fungera?:P

Här var dagens frukost också :)


PUSS!

Dethär är sagan om

Ett lagat mål mat till denna dag! det har inte hänt på år och dagar, Alex lagade en specialite, först var jag tjurig och inte sugen på nåt, såklart haha men sen sade jag bara åt honom att laga vad han var sugen på, fattar ni jag lade mig inte i vad JAG skulle äta?

Vill ni se va de blidde då?:)

Steking the foodish


Filling the bröd


Sandras portion:)

Enshiladas fyllda med stekt paprika, champinjoner, tacosås, majs och kyckling :) och så lite gräddfil på de!
Gottis!

Jissus amalia vad trött jag är, men ska dricka mitt thé, laga iordning nåt kvällsmellis och sen inta det och sen sova typ så att man orkar imorgon :)
Puss och kram finisar!

Spricker ni? VAVAVA?!!

:D, sitter ni där och funderar nu på hur det har gått för Sandra idag på dagvården kanske?! spricker ni av spänning? haha skämt å sido.

Jag har ju varit min första dag på Idun idag, kom nyss hem, till Alex där jag ska vara nu under min Idunvecka, det är skönare att ta sig dit härifrån :P
Ja men iaf, idag har varit en bra, jobbig, läskig, nervös, taggad, och mätt dag. haha jaa det är många känslor och mycket att ta in! Men jag är jävla taggad det är jag!
Fick först möta hela gruppen med behandlare och tjejer, vi är 7 tjejer, men en var sjuk idag så har bara träffat 5 av dem, det var jag och en till ny tjej idag.
Dom är jättesnälla allihopa och vi har pratat massor idag, man har mycket gemensamt kan man säga ^^
Sen fick jag träffa min behandlare, han är jättebra, verkligen gillar honom mycket!
Fick vägas och så men var inte så sugen att se siffrorna, var klar på hans möte vid halv elva då det var dax för mellis, usch vad läskigt det var! ville inte göra fel, jag vill göra rätt! ta rätt mängd och så!
Men jag gjorde nog fel, banan och vaniljyoghurt tog jag, men jag ska prata med min behandlare sen imorgon och be om att vi gör upp ett schema över mina mellisar i veckan så att de blir lättare.
Sen var de lite vila och läsa typ och prata massor med tjejerna, sen gick vi ut och åt.
Jag åt fisk och potatis och äppel/räksallad geggamojja typ :P de var gott faktiskt.

Sen skulle vi egentligen ha kroppskännedom men hon som hade de var sjuk idag, så de blev mer vila och mer prat och sen mellis igen, tog yoghurt med musli och ett äpple, och FAN vad det tog emot måste jag erkänna, ett äpple i sig är ju ett mellis enligt personen i mitt huve, men nu ska jag göra rätt inte fel!

Hujedamig vad trött man är då, jag sitter typ och garvar och så helatiden, är så taggad och så rädd.
Jag har ju två mål kvar att äta idag, läskigt, min mage står redan i 8 hörn men aja dom ska ner bara!
Och sen lär jag ju somna som en stock :P
Skulle egentligen på box men jag har ont i rumpan och så orkar jag helt enkelt inte :O

Det får bli allt för denhär gången :)
Puss och kram

Plus och minus

PLUS
Ni är så underbara allihopa, tack verkligen för att ni finns!<3
Ebba du är bäst, du är min lilla förstahjälpen låda som alltid lagar mig när jag är trasig<3
Middagen igår var awsome, jag åt normalt lixom.
Intervju för gyminstruktör idag gick bra.
Imorgon börjar dagvården.
Ansiktsmask och hårmask är på.

MINUS
Magknip igår hela kvällen, och svettningar hela natten.
Småhets igårkväll, åt Alex glass och Alex toblerone.
Småhets idag med glass och kakor.
Glass och kakor är också det enda jag ätit idag.
Ont i rumpan.
Ont i huvet.
Rädd och nervös inför dagvården, alla mina kläder gör att jag ser ÄNNU fetare ut.
Kunde inte åka skidor pga. röven.

Jaa de var lite plus och minus sådär idag, har inte mycket mer att säga just nu, jag lixom bara försöker vila inför en intensiv vecka tror jag.

Puss!

Brödbak, brödmums och middag!

Idag har jag bakat bröd, JÄVLIGT gott bröd om man får säga de själv ^^ mamma och pappa tycker som jag ;D
Idag har jag även mumsat på detta bröd hihi!

Såhär gott ser de ut!




Och nu ska jag skynda iväg på dendär middagen! klart jag ska dit lixom! de viskas om att de blir kalv och oxfilé med bea och rödvinssås, det vattnas ju i munnen :O hihih
Och såhär ser jag ut idag:

Tjocka ben


PUSS OCH KRAM!

Blööööh!

Ush och fy och blää, jag mår inte heelt okej.
AAggghhhhh, idag ska jag på middag, hos Alex pappa, Alex pappa tycker om smör, och grädde, det ska vara riktiga grejer inte nån olivolja.
Jag vill boka av, dethär kan jag inte, jag kan inte gå dit, dessutom känner jag mig inte helt bekväm där.
:(

Och igår var de Fredag, jag hade bestämt att inte äta nåt gottis, för då hetsar jag bara, men jag ville ha naturgodis, jag köpte de för jag hade ju ändå tränat, åt allt som låg i skålen.
Sen kom det krypandes, känslan att "jag måste ha mer" det går inte att beskriva känslan, det är en äcklig känsla, jag vill ju egentligen inte ha mer, magen var mycket mätt och jag med, men ändå kommer passa på känslan och jag mår så dåligt när jag går mot godisskåpet.
Tar 6 bitar naturgodis till och två bitar mörk choklad, måste ha mer! men jag vill fan inte ha mer!
Sen börjar jag bråka med mamma, hon säger att jag måste äta mera mat och sluta äta skit.
I mitt huve låter det som att mamma tycker att jag är fet och inte ska äta naturgodis eller ens äta nåt alls.
Så idag, idag är det svårt, mamma tycker att jag är fet, kan inte äta.

Så är det just nu ungefär, alltså inte så himla värst bra:/

Men igår iaf, då var det bra, jag var med pappa på jobbet, vi hade det bra och jag åt två goda mackor till frukost och så sallad till lunch, med kyckling och guaccamole.
Och jag lade ett golv! helt själv, haha jag var ju tvungen att ta en bild:

Intressant va?;D

Njaa kanske inte men dagen var bra iaf, jag gillar att vara med pappa på jobbet.

På Måndag, då börjar jag dagvården, och jag känner mig inte alls värd en plats där, jag kommer verkligen vara fetast där, och egentligen vad har jag där att göra? jag äter ju fan godis varje dag:O så upp i vikt går jag ju...
Jag kanske inte borde gå dit....


Ett litet monster som försöker bli lite fin haha :P

Dagens braiga :)

Jag tror nog jag ska börja med de, dagens bra saker, skriva upp vad som varit bra under dagen och så, det skulle ju typ vara asbra om man hade massa bra saker på en dag, då måste de ju vara en bra dag lixom.
Haha vad jag typ driver iväg här nu i tankarna känner jag, men nu ska vi se om vi får till en liten braig lista för idag.

Jag har inte tränat någonting, bara vilat hela dagen, inte en enda promenad, inte ens tagit trapporna istället för hissen så de är bra.
Tittat på desperate Housewifes tillsammans med en kopp kaffe och två mackor med ost och sylt och så yoghurt med musli, lite då, lite då lekte livet en stund.
Har åkt med pappa hem från jobbet och han köpte naturgodis till mig hihi
Jag har ätit god mat nyss, nudlar med sesamnuggets och sweetchilisås och cremefraishe
Snart kommer Mästerkockarna på tv, de gillar jag!
Sen efter det är de fuskbyggarna, det är inte så bra tycker jag men idag är de vår granne som är fuskbyggaren hahahha XD de måste man ju se!
Men dagens bästa braiga sak är att jag har pratat med Ebba idag och hon är så himla duktig och pepp och idag ska vi ha lyxkväll så därav naturgodiset (som jag egentligen inte vågar nu, för mycket hets men nu har jag lovat min kära<3)

Mående, är det egentligen viktigt?

Folk undrar helatiden varför jag är så sur och varför jag inte kan säga vad det är, men om jag inte vet själv då? om jag inte vet varför det är dåligt, att det bara är dåligt?
Måste de vara bra helatiden? Och måste man kunna prata om det och berätta om det som gör att man mår såhär dåligt?
Jag mår dåligt, men folk tror att de blir bättre av att äta, ibland tror jag det med, ibland blir jag glad av att äta, ibland ledsen, ibland sugen och ibland full av ångest och ibland stolt.
Men när ska dendär riktiga lyckan infinna sig? den riktiga lyckan menar jag med att man äter de man vill ha, man mår bra med hur man ser ut, man vågar göra spontana saker, man slipper tänka på mat och planera helatiden.
När kommer den? dom säger att går man upp i vikt så försvinner massa mat och ångest tankar men nää? de har jag inte märkt av iaf.
Och jag äter! jag äter trots den feta ångesten som kryper runt under mitt skinn, som bränner under huden, den feta ångesten som skäller på mig för att jag var tvungen att avbryta träningen igår för att mina ben inte orkade bära mig och TROTS denna feta ångest ställer jag mig och lagar tacos klockan tio på kvällen, och jag äter, inte lite heller och mycket såsigt ska det vara.
Och så mjuka mackor på det, gärna ett par om dagen.
Men var är lyckan då? lyckan som kommer med att man äter?
Dendär lyckan jag brukar hitta nånstans mitt i godispåsen? den lyckan som kommer med allt godis jag proppar i mig, stannar en stund och sen kommer dess avbytare, ångesten.
Ångesten orkar jag inte bry mig så mycket om längre, eller asså den är ju alltid där men jag äter ändå, oftast. Jag är lixom så förbannad på skiten, jag vill bort!
Idag har hela dagen gått åt till att deppa i soffan, anledningen till det då?
Joo det är Onsdag, på Onsdagar brukar jag äta naturgodis till kvällis, bara lite grann, lite brukar jag våga.
Men idag, jag känner mig inte ens värd maten jag stoppar i mig, jag är inte värd nån mat.
Och absolut inte naturgodis, naturgodiset är elakt, det kommer få mig att hetsa.
Så tänker jag, och om jag tänker så kommer det säkert ske, men kanske ska man vara på den säkra sidan och skita i naturgodiset? rymma undan från alla rädslor, det brukar jag vara bra på iaf.
Men jag vill ju ha naturgodis och varför förtjänar inte jag det då?
Mjaa som ni märker kanske jag inte är aspossitiv just nu, men jag äter iaf och jag lever än.
Så att ni vet.
Puss.

Godmorgon

Hej alla mina fina! vad jag saknat er! har inte haft orken att hitta hit tyvärr, eller aah jag har inte haft mycket peppande att säga och då tycker jag det är bättre att hålla munnen stängd :P

Possitivt som har hänt i mitt liv då sen jag skrev senast:
Jag har pratat i telefon för första och andra gången med nåt så underbart som Ebba!<3 längtar tills vi ses!
Jag har skippat att träna flera gånger, (stannade hemma och åt istället)
Jag har trots en jävla massa hets ätit dagen efter.
Jag åt kebabrulle i Söndags och pasta igår.
Och mjuk macka med nåt så hetsvänligt som smör på.
Jag har varit hos Alex som har fått hålla fast mig i soffan för att stoppa mig från att trycka i mig precis ALLT i min väg.
Jag har börjat ladda inför dagvården och ibland känner jag mig typ taggad, men oftast känner jag mig för fet.
Jaa de är väll de possitiva som hänt, kommer inte på mer just nu iaf, har lixom levt i ett neggomoln men de orkar jag inte berätta om, jag och Ebba kom fram till att de är bara att skratta åt det, och de är vad jag försöker med just nu, att bara skratta åt de, så HAHA!
Idag då, jag tänkte slappa i soffan ett par timmar, äta, äta lite till, undvika att hetsa, åka och dansa med en vän, sen cirkelpass med Alex och så äta igen.
Kul va? ;D vad ska ni göra?

Nu blir de kaffe! Puss!

RSS 2.0