Svar på anonym fråga :)

Har fått lite små frågor som jag tänkte svara på, kul med frågor tycker jag! fråga på ni om ni undrar nåt så svarar jag typ på allt :)

Tänkte höra hur en matdag ser ut för dig? Vad äter du och i vilka mängder? Äter alla på din behandling samma sak, alltså samma frukost och mellanmål? Vem bestämmer vad du ska äta?
Mäter du upp maten eller häller du bara upp på måfå, tex yoghurt, pasta etc?

Okej, en matdag för mig då, jag kan berätta om hur min dag i matväg såg ut igår då, fast den var lite speciellare eftersom att de var Fredag XD men kan skriva lite olika.
Okej, Frukost klockan mellan 7-9, (9 på helger och vardagar när jag inte är i dagvård, och 7 under dagvårdsvecka)
Frukosten är nästan samma varje dag, en skål yoghurt med musli, jag mäter inte exakt upp yoghurten men jag kanske tar 1 dl, men muslin mäter jag och det är en dl, till det tar jag en mjuk macka, igår var de lingongrova med bregott, hushållsost och så hallonsylt, samt en knäckemacka med samma på.
Men imorse tog jag gröt med sylt ist för yoghurt med musli så de ser lite olika ut.

Sen är de Mellis kl. 10.30 på dagvården, då blir det oftast en skivad banan med vaniljyoghurt och 1 dl allbran, jag mäter inte upp yoghurten här heller. Hemma är det inte alltid man hinner med Fm. mellis för att man inte är uppe lika tidigt, men då tar jag mer till frukost eller lunch.

Kl. 12 är det lunch, som vi går ut och äter tillsammans på dagvården, igår åt jag wallenbergare med potatismos och lingonsylt, vi har ett par restauranger att välja på och typ 4a rätter på varje och olika varje dag. Men lunchen är iprincip enligt tallriksmodellen, dom har sallad man får ta vid sidan om. Hemma äter jag lunch typ vid 13, idag åt jag äppelcrepes med yoghurtglass, gott!

Sen är det mellis innan man går hem kl. 14.30 då brukar jag ta samma som på förmiddagen XD men igår då gick jag och mötte upp pappa och tog en magnumglass faktiskt :) Hemma blir väll melliset kring 15.

Middag äter jag kring 19, också enligt tallriksmodellen, igår åt jag kalvfilé med ugnsstekta morötter, sparris och potatis och så tzatsiki och lite beasås.

Sen kring 22 är det kvällis, oftast äter jag yoghurt med musli även då för att jag är rädd att äta typ nötter eller så eftersom att jag har problem med hetsätning just nu, men igår kände jag mig jävla bra så jag tog lite naturgodis kanske 200 gram.

Så så ser en dag ut för mig typ :)

Så man går alltså i dagvården mellan 9-15 så man äter tre mål där och frukost och middag och kvällis hemma :)
Alla på dagvården äter inte samma, jag vet inte vad de äter för frukost och så, men till lunch äter vi ju samma mängd iaf men man får ju välja själv vad för mat man tar, och till mellisar, dom som gått i dagvård lite längre kanske bara tar en frukt nån dag medans jag måste äta lite mer för att komma in i det hela just nu.
Jag har ju en lista att gå efter hur jag ska äta och när, äter rätt mycket på klockan just nu eftersom att det är svårt att veta när man är hungrig ibland, men det är inte nån som bestämmer vad jag ska äta, mängder och så är bestämt men inte vad, och på dagvården är det ingen som vaktar att man äter, det är eget ansvar och vi äter inte med behandlarna.

Hoppas du fick svar på dina frågor :) och om ni undrar mer är det bara att fråga :)
Puss!

Kommentarer
Postat av: Lena

Vilken bra första vecka du har gjort! Strålande! Kommer dagvården att vara varje vecka för dig månd-fred, eller hur ser det ut? /Kram

2011-02-12 @ 17:36:01
URL: http://lenasbloggsvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback