Potatisfolket och svällsjukan

Hejsan bloggen!
Har precis läst mina 100 sidor, varav några av dem läste jag två gånger eftersom att min grupp ska fördjupa oss i just dem.
Ett kapitel var faktiskt väldigt intressant, det handlade om svällsjukan som kommer i och med svält.
Alltså förr i tiden, när det inte fanns mat, då åt man bark och vattenvälling, vissa svalt så hårt så att barnen började äta på sina fingrar?
Och då svällde man upp så mycket så att man inte kunde arbeta, barnen beskrevs som " magen liknar en stor blåsa, i vilken hänger ett benrangel"
FATTAR NI HUR HEMSKT DET VAR? och vissa har det fortfarande såhär!
Och vad gör vi?
Jo vi svälter oss! Fast att vi faktiskt har mat på borden! Att vi inte skäms!

Och dethär med svällsjukan, det finns ju idag också, lixom vi anorektiker, när vi börjar äta och framförallt salta, då sväller vi och går upp massor men det är vatten! för att vi är tomma helt enkelt.
Man kan inte leva och vara helt tom på vatten och mat.
Vad blir nästa grej, ska vi tömma oss på blod? skinn? ben?


Nej nu är jag förbannad, på mig själv, på anorexia, och på all oupskattning till mat!
MAN KAN INTE LEVA UTAN MAT, COMPRENDE?

Kommentarer
Postat av: R & S

sv: tack =)

2010-10-06 @ 12:48:38
URL: http://29sept09.bloggplatsen.se
Postat av: h2o

GOGOGO!!! :D



sv: jo men själva beteendet, jag åt för att äta, alltså inte för att jag ville ha något. om det hade varit för att jag verkligen var sugen hade det varit en annan grej. det handlar om hur jag tänkte liksom. men eh. det gick över, och jag fortsätter som vanligt idag.

men guuuuuuud vad söt hon är! åh gullemamman nr1!

ja gör det :D då blir hon säkert glad och du är ju sugen på det så 2 flugor i en smäll ;) jag vill bara krama din mamma haha :D

jag åt fruktsallad till frukost, macka (!!!) till lunch och soppa ska jag äta till middag. kanske blir lite rostade sojabönor emellan :) är sugen på att testa mitt nya proteinpulver men jag ska inte träna idag för jag är lite småsjuk :/

2010-10-06 @ 13:39:20
URL: http://vatten.webblogg.se/
Postat av: h2o

glömde: <333

haha :D

2010-10-06 @ 13:39:36
URL: http://vatten.webblogg.se/
Postat av: danni

skönt att du insett det. <3

2010-10-06 @ 14:01:44
URL: http://fuckyeahskinnybitch.blogg.se/
Postat av: anji

Då borde vi gå upp i vikt ;)

Men håller med, vad är god mat, när åt man det sist och framför allt NJUTA av maten.



Åh vilket bra inlägg. Vi svälter oss och andra dör pågrund av att dom inte har mat på borden. Vi borde vara tacksamma men vi är otacksamma men sen är de ju så att man kan inte "bara" skärpa sig och börja äta. Det tar tid.



Kram pårej

2010-10-06 @ 14:34:20
URL: http://thisisreality.bloggagratis.se
Postat av: Emelie

Det har du helt rätt! Mat är nödvändigt..! (HAHA, tar du åt dig nu?)



Och det är verkligen så, jag planerar inför kvällarna för att ta mig igen dagarna. Längtar, undrar, byter godissort/glassort/bakelse hela tiden och fantiserar om att äta det.. Haha, det är sjukt, men det är ju typ det jag lever för..



Ät det du är sugen på, Sandra! Det är ju det kroppen behöver, den kräver vad den vill ha. Ge den det, så kommer nog matsugen med tiden. Men försök ditt bästa att ge din kropp det den säger att den behöver, det är viktigt. Även om det nu är godis. Eller behöver du en rejäl spark i baken, va?! ;)

2010-10-06 @ 15:11:58
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Elin

Du har rätt, det är hemskt det vi gör, fastän vi vet om att det inte är rätt. Att det egentligen är ett förolämning mot de som inte har det som vi.



2010-10-06 @ 15:37:57
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: h2o

sv: haha.. jo men.. det är fortfarande inte lätt.

men du är en bra dotter, du försöker!

vill du ha choklad ska du äta choklad. ät den nu, okej!?

<3

2010-10-06 @ 15:48:42
URL: http://vatten.webblogg.se/
Postat av: M - She believed she could, so she did

FAN VAD BRA SAGT!! Så jävla sant är det!!



Sv; Jag ska höra med henne, i'll let u know :)<3



Jag vet, det är ju det som är det farliga. Man tänker inte ens på det tillslut. Men du måste försöka bli medveten om allt du tänker. Och vara noggrann vid valsitationer. Försök att välja rätt. Som du nånstans vet är det "normala", som andra gör. Svälter din kompis sig, nej. Är det okej för henne att äta den där måltiden och den där glassen, ja. DÅ ÄR DET OKEJ FÖR DIG MED!! För du är inte mindre värd. Du ska inte straffa dig, inte på något sätt!! <3



Jag vet.. det är jätte läskigt. Men du måste. För ingen kommer komma och rädda dig. Ingen KAN rädda dig. Du kan bara rädda dig själv. Och jag vet att du inte vill leva såhär...



Bilderna i min header är alla tagna efteråt. Vad tänkte du på gumman? :)



Puss<3 tänker på dig.

2010-10-06 @ 16:03:51
URL: http://mirellas.blogg.se/
Postat av: a

hmm ... försök att inte tänka på själva siffran så mycket utan försök tänka på att du vill bli glad osv ? sökert skit svårt... hahah d ända ja tänke rpå är typ mitt fett eller va man ska säga.



Men du är fett SJUKT duktig, d går ju framåt liksom, ett steg i taget =)!



Hahah jo d är sant okej, d va typ 9 kg men d är ändå 10 kilo liksom, men jag va fan undantag, jag åt24.7 + att grejen var att jag inte skulle få åka utomlands om ja inte började äta och ja kände mig sjukt stressad att ja måste visa folk att ja kan äta osv så skulle alla tro att ja va frisk så ja skulle få åka och det funkade ju liksom... inte i längden dock!

Så va lugn du kommer absolut inte gå upp i vikt fort, du kanske ens aldirg behöver gå upp 10 kg liksom! tänk på vad din pappa sa med de där om att d blir bara jobbigare ju mer du går ner.. för eller senare så måste du ju gå upp annars kommer du att dö... gud vad peppande jag är då.. nej men du fattar!



hAHAH och nej, jag har tyvär inte heller råd att hetsa eftersom jag fastar sen hetsar... och man går ju upp i vikt så sjukt mkt om man fastar och sen hetsar man, men jag kan tyvär inte äta normalt för då får jag feta ångesten.. låter konstigt men aa!



Och jo jag gick ju som sagt på scä så d va min "profissionella hjälp" liksom men ja hoppade ju av eftersom jag bara tkte dem va helt pantade i huvet... hahah men d är från person till person va man tkr om scä...tror att om man kommer till bra behandlare så kaske man tkr om stället mer osv. Allt dem säger vet man ju egentligen redan men aa!



Hur går d me psykolog ? har din mamma hittat ?



Kram ta hand om dig! Sträva mot att va lycklig =)

2010-10-06 @ 16:31:18
URL: http://abca.webblogg.se/
Postat av: Emelie

HAHA - NU, JA, när jag vaknar upp som ett lejon! Klart man inte lägger upp en bild på den fettiga och platta sanningen, haha :P Men tack, sötnos.



Härligt med nytt kök, det får du utnyttja :D Då får ta och laga något riktigt mumsigt till föräldrarna (visst är det härligt att bjuda på mat?)



Ikväll blir det nog.. Hmmm.. Jag vet inte. Inget sötigt, tyvärr, pojken är inte här och jag orkar inte springa och köpa själv. Får nog bli en ostsmörgås med te eller en skål yoghurt med müsli (nomnomnom).. Eller, eller, ett par mariekex! Jag får se vad jag är sugen på, helt enkelt..



(I HELGEN BLIR DET B&J'S IGEN, LÄNGTAR!)

Vad har du ätit idag? ^^



2010-10-06 @ 17:27:37
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se
Postat av: Lovisa

Helt rätt ju! Mat kan man inte leva utan hur länge som helst, och den lilla tid man klarar är nästan inte värd att leva för att livet är så tråkigt utan energi till att skratta och vara lycklig! :D



Jaae, typ! Alltså jag har ett väldigt väldigt fritt matschema, jag SKA äta 6 ggr/dag. Tre huvudmål (frukost lunch middag) och tre mellanmål. Mellanmålen är t.ex. två mackor med smör och pålägg/en magnumglass/tre dl fil+1,5 dl flingor/50 g choklad eller ngt annat - har ett annat papper med fler förslag men nu äter jag lite utökade fortfarande eftersom att jag enligt henne har en farlig vikt för mig själv. Till lunch och middag gäller en normalportion (mamma får alltid lägga upp den, jag kan itne själv än hehe). Riktlinjerna är huvudmål 600 kcal mellis 300 kcal men jag har faktiskt nästan helt sluta räkna! (STOLT TJEJ!)



Käpma på gumman <3

2010-10-06 @ 17:28:34
URL: http://isundin.wordpress.com/
Postat av: Emelie

Sandra, har du skrivit ett inlägg om att man inte kan leva utan mat, och om barnen i Afrika, och så har du inte ätit något idag?

2010-10-06 @ 17:48:33
URL: http://sockerskrin.blogaholic.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback